156101b83d4a3178d514c9d417827b9e6c8b2fa9

Så var kursen slut! Under över en månad har du lärt dig lite varje dag om att arbeta med MI och hur du kan använda dess verktyg. Jag hoppas att kursen varit användbar och att den gjort dig mer intresserad av motiverande samtal.

Ta nu fem minuter och utvärdera vad du lärt dig under kursen. Skriv gärna ner tre saker som du kommer att ta med dig. Gör en övningsplan och skriv vilka MI delar vill du fortsätta att öva på. Ett tips är att du väljer att öva på ett verktyg per vecka. När du har gått igenom alla verktyg som du är intresserad av kan du börja om. På så sätt kan du öva kontinuerligt tills du känner att du tillämpar MI utan att tänka på det.

Vill du lära dig ännu mer samt se exempeldialoger som visar hur du kan använda verktygen så rekommenderar jag min bok “När förändring är svårt”, boken finns att köpa på bland annat Adlibris och Bokus.

Jag utbildar, föreläser och handleder regelbundet om motiverande samtal. Om du är intresserad av sådana tjänster är det bara att mejla mig på [email protected]

Till sist så vore det snällt om du tipsade dina kollegor och vänner om den här kursen. Du kan till exempel göra det genom att klicka på “share” här nedan.

Återigen, tack för att du gått kursen!

Liria