11cdd4f267f7f0071ff0ded0def9754e183808c9

Oavsett om du planerar ett möte med många eller få personer, ett kreativt möte eller ett beslutande möte eller någon annan typ av möte så gäller det att börja och sluta på topp med hög energi!

Genom att börja och avsluta mötet på ett positivt sätt sätter du som mötesledare tonen för hur diskussionerna blir och vad deltagarna kommer ihåg efteråt. I början behöver mötesdeltagarna bli sedda och bekräftade för att kunna bidra i diskussionerna. Alla måste få reda på vad syftet är och hur förväntningarna ser ut. Efter inledningen handlar det om att diskutera, dra slutsatser och summera. Vanliga misstag är att ha otydliga frågor, inte bli tillräckligt konkret och inte summera vem som ska göra vad.

Det finns olika metoder som passar för uppstart, idégenerering/beslutsfattande och avslut. Sex av mina favoriter kan du ladda hem gratis här. Det är ett smakprov på boken Mötesräddaren med 21 konkreta metoder som jag skrivit med Karin Hedén från Resultatbolaget.

Vill du köpa boken får du som går kursen 15% rabatt om du anger koden "Mötesutveckling" i webshopen

Uppgift: Hur brukar du inleda dina möten och vad får det för resultat? Anteckna en konkret sak som du vill göra mer av för att skapa en bra inledning på dina möten.

PS. Berätta för andra att du går den här kursen om du vill få en extra boost och utmanas i din utveckling som mötesledare.


Vi hörs!

Fredrik Bauer

www.motesutveckling.se