20fc3075c6a5f05d665d9a9741e3d28a3e1ff15c

Då var kursen klar, bra jobbat! Imorgon kommer en sista lektion fylld med referenser och lästips för dig som vill jobba vidare med din oro. Idag ska vi dock ta en tillbakablick på vad vi gått igenom de senaste två veckorna.


Logga gärna in på dailybitsof.com och gå tillbaka och repetera. Ska du ta med dig tre lärdomar från kursen så skulle vi trycka extra mycket på följande:


  • Den rådande tesen om oro är att ett konstant oroande skyddar oss från de kontraster mellan högt och lågt som livet kan erbjuda. Personer som oroar sig mycket verkar vara extra känsliga för just sådana kontraster.

  • Många tror att oro hjälper dem lösa problem och möta utmaningar, men mycket forskning pekar på att oro inte alls fyller denna funktion.

  • Vi människor har lättare att notera negativ information, vilket också stannar längre. Det är därför viktigt att träna på att hitta bevis som går emot det man oroar sig för.

  • Att exponera sig för sina orostankar och de situationer som triggar ens oro är bland de bästa sätten att bli mer tolerant mot oro.


För dig som vill repetera olika strategier rekommenderar vi att du går tillbaka till lektion tio.


Lycka till med arbetet med din oro!