018e03d98aba8421381ddccd2571b90c24ac5269


Konsulter, liksom andra yrkeskategorier har stor nytta av datorn, mobiltelefon och en Ipad. Du bör ha grundläggande kunskaper i de vanligaste dataanvändningarna. Gillar du inte att använda datorn som ditt viktigaste arbetsverktyg så är jag rädd att du kommer att tvingas till detta förr eller senare. Det bästa är att du sätter igång och lär dig att använda din dator så effektivt som möjligt redan från början. Du bör kunna 

• hämta information och göra research på ett kvalificerat sätt

• göra budget och tidplaner i datorn.

• göra säljande presentationer och liknande i datorn

Du måste ha tillgång till program för detta och samtidigt så vill du satsa så lite pengar som möjligt i början av din karriär. Var inte orolig - det finns många program som du kan ladda ner gratis från Internet.

I de flesta fall är gratisalternativen mindre varianter av de större och mer professionella programmen. Du kan komma igång och pröva dig fram med gratisalternativet men om du vill ha tillgång till fler funktioner eller support så erbjuds du att köpa programmet mot en engångssumma eller genom att betala en löpande abonnemangsavgift. De flesta program som kostar kan du få använda gratis under en provperiod, t.ex. en månad.

Vi ses i nästa brev

Holger