2d8f40b1ea7ba2ea8e05bb3581e3ad41bd4e4300


Med bättre kontakt med din andning och kropp är det dags att prova vad som händer när du drar ner på ditt tempo i gåendet. Andningen och känslan av din kropp kommer hjälpa dig att kunna vara mer närvarande i ditt gående.

Vanligtvis när vi går är vi någon annanstans med vår uppmärksamhet. Kanske dit vi ska eller vad som ska hända senare eller så spacar vi ut ett tag. Takten på dina steg brukar ofta spegla ditt sinnestillstånd så genom att dra ner på hastigheten i stegen och bli mer medveten om ditt gående kan du upptäcka hur du mår för stunden och bli mer närvarande för stunden. Det ger dig också lite vilopaus från görandet och du närmar dig mer av ett varande.


Dagens utmaning:
Väldigt effektivt att testa detta är i en större mataffär eller om du är i ett större köpcentra med mycket människor. Vad händer då om du drar ner hastigheten rejält, säg till 50%? Hur blir kontakten med andningen? Kroppen? Vad händer med tankarna?

Du kan också prova att gå långsammare när du är på väg till skrivaren eller kanske när du är ute och gå på en promenad. Hur blir det för dig?