2d8f40b1ea7ba2ea8e05bb3581e3ad41bd4e4300

Nu när du har haft mer kontakt med dina fötter är det dags att prata om jordning och hur det hjälper dig med din närvaro.

Att vara jordad är att vara i kontakt med moder jord. Det är en energimässig kontakt som främst går genom benen och fötterna. När du går långsammare och i kontakt med fötterna har du större chans att komma ner i jordning och få kontakt med ditt energisystem vilket du kanske märkte med utforskandet igår eller vid andra tillfällen.

Att vara jordad ger många positiva effekter och en av dem är att tankarna inte blir lika många och starka. Det ger en god möjlighet till större närvaro, vila för kroppen och bättre mående. Ett effektivt sätt att jorda dig på är att vara ute i naturen, att gå långsamt och uppleva saker med dina sinnen. Ljud, lukter, känslan av dina steg mot marken, vinden mot huden och olika synintryck. Det gör att huvudet får vila lite och ger dig en stunds ro för kroppen.

Att gå barfota i gräs är ett utmärkt sätt att jorda dig på och något att prova under de varmare perioderna.

Dagens utmaning:
När du är ute i naturen så prova att gå långsammare och upplev mer av naturen. Träden, buskarna, ljuden, vinden, känslan av din kropp och andning när du går. Har du möjlighet så ta av dig barfota och gå i gräs någonstans eller varför inte krama ert träd? Träden hjälper oss väldigt effektivt att bli jordade. Vad händer med tankarna efter du gjort något av ovanstående? Med kroppen? Tankarna? Andningen?