F76a973210ef8a55050b81aff5655e047ef6818e

Vi har nämnt att en webbkurs ger många nya kombinationsmöjligheter. 

Du kan till exempel erbjuda din webbkurs fristående som en "stand alone", eller så kan du kombinera den med tjänster och produkter som du redan har eller planerar att skapa. 


Låt oss säga att du kombinerar webbkursen med en workshop, bok, handledning, individuell support, gruppsupport, en fysisk kurs, workshop, event, seminarium eller en föreläsning – och så vidare...! 

  

Här får du ta del av hur andra har använt sin webbkurs tillsammans med andra tjänster de redan erbjuder. 

1. Karin erbjuder ett smörgåsbord med olika webbkurser där varje webbkurs är fokuserad på att lösa ett specifikt problem. Hon ser varje webbkurs som ett komplement till föredrag, kurser och böcker.  Hon brukar hänvisa till någon av webbkurserna efter hon har genomfört något av dina föredrag. Då fungerar föredraget som inspiration och webbkursen 
fungerar som fördjupning – för den som vill träna mer.

2. Julie skickar sin introduktionskurs till varje ny klient. Det är en webbkurs som 
innehåller de grunder som hon vill att alla ska känna till 
för att kunna jobba med henne. Webbkursen avlastar Julie från det mest repetitiva förarbetet och hon kan sedan 
skräddarsy den individuella handledningen mer effektivt. 

3. Lena använder sin webbkurs som dragplåster när hon säljer sig som kursledare och föreläsare. Ibland ger bort webbkursen som en present för att sedan sälja in föredraget. Då kan webbkursen bli ett slags "köttben" när hon förhandlar priset. Istället för att 
dividera om priset, brukar hon säga: "Ok, jag går inte ner i pris, men hela gruppen får istället tillgång till webbkursen, som gör att de får fortsatt inspiration och kunskap under 2 veckors tid.” 

Då upplever kunden att de fått något gratis och som ökar kvaliteten. De kan fortsätta hålla sig peppade långt efter Lenas besök.

Fundera: Hur kan du kombinera din kurs, handledning eller bok med en webbkurs? Hur skulle en digital produkt kunna ge mervärde till det du redan har? 


Vi hörs snart igen!

Ella på Course it matters

P.S. vill du boka en gratis upptäckarsession? Under 25 minuter vänder och vrider vi på hur du kan öka värdet på din kurs, workshop eller handledning. Ange "Daily Bits: 25 minuter upptäckarsession" i samband med anmälan. Mejla till [email protected]