804aad06499969c4f95a90c8975ec395a5643741

Idag kan vem som helst bygga sin webbkurs själv. Tekniken har blivit enkel och det är heller inte särskilt dyrt. Ändå är det många som inte kommer i mål. Man fastnar, tröttnar eller ger upp. Det blev för mycket att lära sig och sedan att utföra. 

Många blir förvånade när de inser hur mycket jobb det faktiskt är. 

Man tänker "Jag kan ju redan mitt ämne, hur svårt kan det vara?!" Kanske har man redan skrivit en bok eller kört din kurs på plats i flera år och tänker att "Det är väl ungefär samma sak, det är bara att digitalisera!". 

Men som vi konstaterat några gånger i den här inspirationskursen så behöver du se över ditt innehåll på nytt. En webbkurs är en nytt format som kräver nya angreppssätt. 

Förutom att anpassa kunskapsinnehållet behöver du kanske lära dig nya programvaror, träna att agera framför kameran, redigera filmer, skapa bildmaterial, spela in ljudfilerna och implementera kursmaterialet i en kursportal. Ja, det blir ofta mycket. 


Hur lång tid det kan ta beror på

1. hur stor kurs du ska bygga

2. hur snabbt du jobbar

3. hur väl du känner din målgrupp

4. hur ambitiös/noggrann du är 

5. hur snabbt du lär dig (eller hur erfaren du redan är) att producera

6. hur mycket extern hjälp du vill anlita.

7. hur många andra åtaganden du har parallellt.


Uppgift: När du ska börja bygga din webbkurs, avsätt gott om tid i din kalender. Lägg sedan till 50 % mer än du först beräknade att det kommer att ta. 


Vi hörs i nästa mejl!

Ella, Course it matters

P.S. I och med det närmar vi oss också slutet på den här mejlkursen. I nästa lektion får du veta hur du kan fortsätta arbeta tillsammans med mig.