B2a7e69cd454651222dee4ec42863f6a00b0d594

Många som inte trivs med att vara singlar drar slutsatsen att allt skulle kännas bättre om de var ihop med någon, men så enkelt är det inte, av många anledningar. Här är tre av de viktigaste.


1. Alla singlar är inte olyckliga, och alla relationer är inte bra. Det går alltså inte att dra likhetstecken mellan att ha en partner och att trivas med livet. Att vara singel kan vara skitjobbigt eller helt fantastiskt – precis som att ha en partner. Häng alltså inte upp ditt välbefinnande på någon annan, utan se till att må bra nu. Låt en eventuell partner vara grädden på moset.


2. Det som är problematiskt är inte att vara singel, utan att vara det mot sin vilja. Den maktlöshet och hopplöshet som många singlar känner, den är däremot ett problem. Att sitta fast i ett singelskap som du inte vet hur du ska kunna ta dig ur är precis lika jobbigt som att sitta fast i en relation utan att veta hur du ska ta dig ur den. För den som har ett val är det sällan problematiskt att vara singel. 


3. Om du till exempel är orolig och tvivlar på dig själv som singel, är risken stor att du kommer vara orolig och tvivla på dig själv även i en relation. Det är inte bara jobbigt utan kan i värsta fall också vara destruktivt. Ju bättre du trivs med dig själv och med ditt liv, desto lättare kommer det vara för dig att möta och vara tillsammans med någon. 


Under den här kursen kommer du få lära dig mer om vad som faktiskt är problemet för många singlar – och såklart också lösningen. Börja med att reflektera över hur du ser på saken idag.

Känner du igen dig i dessa tre punkter? Vilka föreställningar bär du på om vad det innebär att vara singel respektive ha en partner? 


//Linnea

www.happydating.se