C4f41d6842efb13ca70c75ebf5989a99f41e6972

Börja gärna med att tacka dig själv för att du gjort utrymme i ditt liv för att ta den här kursen.  Vi fattar om det låter fånigt att tacka sig själv, men bara genom att välja just den här kursen så har du tagit det första steget mot en mer medkännande attityd till dig själv. Du har nämligen redan gjort det viktigaste:  identifierat att du inte är så snäll emot dig själv.

Målet med kursen är att ge dig några viktiga insikter hur sjutton de där trygga människorna vi alla känner egentligen gör för att stå still när det blåser och stormar omkring dem. Genom att träna ditt sinne på att vara mer förlåtande och medkännande kan du förhoppningsvis uppleva mindre stress och lidande i vardagen.  En positiv bieffekt kan vara att du blir mer empatisk mot andra. 

Kursen som du nu startat kommer att innehålla:


  • Fakta om varför vi människor är benägna att utveckla en för stark självkritik

  • Information om känslor och vad vi ska ha dem till 

  • Lite insikter om hur din uppväxt och ditt känslomässiga bagage påverkar hur du hanterar svåra situationer idag

  • Vägledning i hur man kan tänka när man vill försätta sitt medvetande/sinne  i trygghetsläge

  • Verktyg som du kan använda dig av om du vill öva på att bli mer självmedkännande. 


Dagens övning
Vad är det som utmärker de där trygga människorna? De som alltid bemöter sig själva och andra med omtanke och lugn oavsett vilka motgångar som uppstår? Det kan vara en kollega som kan ta emot kritik utan att känna sig nedslagen eller en kompis som kastar sig ut på dansgolvet eller ut på dejter utan rädsla för att bli avvisad. Som dyker upp oförberedda och håller en inte-mer-än godkänd presentation utan att älta det senare. 
Fundera ut någon i din närhet/en offentlig person som utmärker sig i detta avseende. Ha den här personen i åtanke när du går den här kursen. 
Exempel: "Jag  kommer att tänka på en vän till mig som aldrig varit rädd för att ta risker. Hon har avslutat kärleksförhållanden om de gått i träda. Bytt jobb när hon blir sugen på något mer utmanande även om det innebär mindre anställningstrygghet och mindre pengar. Hon klagar sällan på hur hon presterat när vi tränar ihop"
Överkurs: Ring upp personen och fråga hur den gör. Säg att du upplever denne som extra trygg och stabil och fråga vad denne har för hemlighet. Vem vet, de kanske har något konkret råd? I vilket fall som helst har du gett dem en komplimang!