53f43b4ff764bc16ea9b8d6d81e61ca3b0e4fb5b

När paret träffades och innan de fick barn var det här inget problem. Då kunde Rebecca beundra och till och med känna en viss avund inför Hannes starka intresse. När första barnet kom tyckte hon fortfarande att det fungerade bra och med tanke på hur viktig fotbollen var för Hannes ville hon inte stå i vägen för den. Så blev hon gravid igen vilket visade sig vara med tvillingar. De kom att förändra livet mycket för familjen och sedan dess upplever Rebecca Hannes fotboll som ett allt större problem som ofta ger upphov till bråk mellan dem.

Rebecca känner att Hannes väljer bort henne och barnen vilket gör henne ledsen. Hon har också nära vänner som hon gärna träffar och hon tränar en del, men hon lägger alltid sina aktiviteter utifrån att det passar för resten av familjen och blir det krockar så ställer hon in eller ändrar.

Hannes å sin sida känner att Rebecka försöker styra honom bort från det som är hans stora intresse och bort från möjligheten att ha kvar relationerna till sina goda vänner. Det gör honom arg och han känner sig begränsad och fångad. Dessutom håller han inte med om att han väljer bort Rebecca och barnen, tvärtom spenderar han mycket tid med dem. Han undrar hur mycket som krävs för att Rebecca ska bli nöjd, vad han ska göra för att räcka till för henne.

Övning
Dags att reflektera lite över hur det ser ut i din egen relation. Känner du igen dig och din partner i att ni ofta hamnar i konflikter som har med fördelning av tid att göra? Hur brukar era diskussioner på detta tema se ut? Vilka försök att lösa problemet har ni testat? Hur har de fungerat?