547957ba5ed0db79bd42878926365d49f8ec8f3a

Kanske har du en Facebooksida, ett Twitter- eller Instagramkonto med ganska passiva och tysta följare? I den här kursen kommer du att få veta hur du aktiverar dina följare och kunder i sociala nätverk. 

En liten brasklapp: Har du betalat för att få fler följare är det inte säkert att dessa går att aktivera. Du kan då ha fått följare genom så kallade 'click farms' som bara gillat din Facebooksida för att de fick betalt. Dessa personer kanske inte ens förstår språket på din sida. Men har du 'äkta' följare som gillat din sida och följer ditt konto för att de är kunder eller på annat sätt intresserade av ditt företag så ska det inte vara några problem att aktivera dessa.

Uppgift: Gå in på dina 'sociala sidor' i de olika nätverken och notera hur många följare du har på dina konton idag samt ungefär hur många 'gillanden' och kommentarer du får på ett inlägg, i genomsnitt. Spara uppgifterna till kursen slut då du provat olika metoder för att aktivera dina följare.

Bonustips: Är du nybörjare på marknadsföring i sociala medier? Gå gärna vår gratis baskurs Sociala medier för företag som har ont om tid, här på Daily Bits Of. Där får du också tips om hur du får äkta följare utan att behöva betala för klick.