65eec5ddb302e68f81bf25135877254adab15a9f

I den här kursen kommer du att få veta mer om viner från Gamla världen; från Spanien, Italien och Frankrike. Det kommer att vara både röda viner och vita viner

Därutöver finns det roséviner (de flesta sådana kommer från Frankrike, och de flesta av dessa kommer från regionen Provence i söder). Det finns också mousserande viner; för dessa är Champagne såklart den mest kända regionen, men i resten av Frankrike och i Spanien och Italien gör man crémant, cava och prosecco som ofta är mycket prisvärda alternativ. 

Och så finns det dessertviner, som till exempel sauternes, portvin, marsala, sherry, tokaj och moscato. Gamla världen-länderna är pappa också till många av dessa välkända viner, och när det kommer till söta viner och starka viner finns det verkligen mycket gott att upptäcka!

Imorgon ska vi snacka om hur enkelt det är att prova vin (och vilka tre viner som vi kommer att prova i den här kursen). 

***

Den här kursen tar avstamp ur böckerna Ett hum om vin – del 1 och Ett hum om vin – del 2. Om du vill provläsa och lägga vantarna på dem går det utmärkt på www.etthumomvin.se (du kan också hitta böckerna hos Adlibris, Bokus och på Designtorget).