E30ff896de345f737797b332a1d87117f552448c

Hej,

En del är morgonpigga och andra är kvällspigga. En del har lättast att koncentrera sig direkt efter lunch och andra skulle helst ta en siesta då. Vi är alla olika som individer, För att vara effektiv behöver du ta vara på den tiden som du har lättast att få flow. 


Du behöver tid för att jobba med olika typer av uppgifter. Det är helt orimligt att varje dag fylls helt med ineffektiva möten. Den enda som kan sätta stopp för det är du själv. Blockera tid i din kalender för enskilt arbete, planera in luft i kalendern för att kunna vara spontan och våga tacka nej till möten som ligger fel tid.


Ett tips som många uppskattar är att koncentrera sina möten till vissa dagar eller vissa tider för att få mer sammanhängande arbetstid övrig tid. Är din dag upphackad med möten får du inte tid att göra något riktigt bra. 


Även om du kan “hålla många bollar i luften” blir ditt fokus splittrat och det krävs upp till 25 minuter innan du har hittat fokus på det du gjorde innan du blev störd. Vill du vara effektiv och få tid över har du allt att vinna på att göra rätt uppgift vid rätt tillfälle.


Egen reflektion: När jobbar du bäst och hur kan du ta tillvara den tiden på bästa sätt?


Vi hörs

Fredrik Bauer

motesutveckling.se