B10232b407c94d83daaf250651610e98eb95f900

Jag smattrar ner ord, ändrar om meningar, tar bort, lägger till och ändrar men blir inte nöjd. Bara några timmar kvar tills jag behöver skicka iväg detta brev och jag känner hur prestationsångesten blockerar mitt skrivande.

Oftast handlar mina brev om ämnen som jag själv bearbetat under en längre tid vilket gör att jag känner mig trygg att skriva om dem. Denna vecka har jag valt att skriva om något jag inte bearbetat ordentligt, som jag dagligen kämpar emot, acceptans.

Jag vill lära mig att låta mina tankar och känslor komma och gå utan att förneka, kämpa emot eller hålla mig fast vid dem. Ändå sitter jag här och kan inte acceptera att hjärnan inte formulerar meningar som jag önskar. Den är fullt fokuserad på att prestera och det vill jag inte acceptera trots att jag vet att det är precis vad jag behöver göra.

När vi accepterar respekterar vi oss själva. Vi säger att vi är villiga att uppleva våra tankar, kroppar, känslor, beteenden och förhoppningar. Acceptans kan hjälpa oss att släppa lite av alla krav i livet och på så sätt leda till mer lugn och glädje.

De närmaste dagarna vill jag uppmana dig att uppmärksamma delar i ditt liv som du kan göra mer plats för acceptans. Är det i din inre tillvaro, dig själv, dina tankar och känslor? Eller har du svårare att acceptera saker i din yttre tillvaro, bekanta och omgivningen? Sträva efter att acceptera både dig själv och dina medmänniskor.

Livet kan bli mycket enklare när vi förstår att vi inte kan eller ska påverka allt och alla. Att ständigt bära på oro och ältande försämrar tillvaron medan acceptans kan hjälpa oss mot mer lugn och glädje. Acceptera att du inte kan påverka din historia eller kontrollera din framtid. Det enda du kan ändra är ditt förhållningssätt till dina upplevelser och det kan du först göra när du accepterat dem precis som de är. 

"Most people need love and acceptance a lot more than they need advice." - Bob Goff

Stora glädjekramar, 
Elin

Vill du bära en påminnelse kring din arm och i din plånbok?
Swisha 25 riksdaler med din adress till 0727037289 så skickar jag ett armband och visitkort hem till dig!