Dc9656aac007dd0bd4878cb62e6adef9cfd307d6


Jag trodde att ju mer jag kämpade och slet desto mer produktiv var jag …

… tills jag träffade Ding.


De flesta, även stressforskare, tror att stress och utmattning bara beror på för hög arbetsbelastning. Det är inte sant. Författaren Tommy Hellsten förklarar att arbete i sig inte gör någon utbränd. Arbete kan visserligen göra en trött, men den tröttheten går att vila bort. Vi som har blivit förlamande trötta och utbrända har överfört våra överlevnadsstrategier från barndomen till arbetslivet. Vi använder dem för att passa in och bli accepterade. Vi ger avkall på våra känslor, det vi står för och det vi vill - bara för att bli accepterade. Det finns människor som inte blir utbrända hur mycket de än jobbar men det är människor som redan har en identitet, de behöver inte arbeta för att få en.

Bara 6 procent av svenskarna har sitt drömyrke läste jag i en artikel. Det är ju rätt sorgligt. Hur får de övriga 94 procenten flyt i livet? Och hur kan de vara produktiva? Hur mår de?

Förmodligen är det så att många har valt ett yrke som de trodde skulle vara bra, istället för ett som får deras hjärta att sjunga och som ger dem tillgång till deras genuina drivkraft. Den där ursprungliga, medfödda drivkraften som innebär outsinlig energi.

Jag kom fram till att min genuina drivkraft är att underlätta för den häftiga mentala förflyttningen som blir när man ser saker ur nya perspektiv. I den här meningen finns det några nyckelord som jag hittade i det som är viktigt för mig, nämligen hav, bada, flyt, flow, sitta långt fram på båten, förflyttning, se saker ovanifrån, se samband, koppla ihop kunskaper.

Hmm … kanske du tänker nu, det där låter mer som semester, hur får hon det till ”att underlätta för den häftiga mentala förflyttningen som blir när man ser saker ur nya perspektiv”? Ja, det är ett detektivarbete, ett jättekul sådant. Knepet är att de nyckelorden är symboler för något annat. T.ex. är “sitta längst fram på båten” en symbol för känsla av att röra sig framåt och inte stå still. Det är en fantastiskt skön känsla att veta VARFÖR jag gör det jag gör. För när man inte vet varför man gör det man gör, är det väldigt svårt att vara autentisk. (Varför är som sagt livets viktigaste fråga.) Och att vara medveten om mina HUR, alltså hur jag ska använda mina talanger för att utföra mitt VARFÖR, gör det lätt att prioritera bland mina idéer.

Att inte få utlopp för sin genuina drivkraft är definitivt en anledning till stress och utmattning.Uppgift
Vilken är din genuina medfödda drivkraft? Hur använder du/skulle du kunna använda den i ditt arbete?
Om du inte vet så är en ledtråd: det är något du brinner för och som du förmodligen har återkommit till genom livet.

Nyfiken på mer flow?

Hör av dig så bokar vi in en workshop bara för dig. Jag kan hjälpa dig hitta din genuina drivkraft.

[email protected]

roomforflow.se

inspirationsbrevbrev

Instagram

LinkedIn


More fun and less struggle mean more results on all fronts. (Abraham Hicks)

Citatet på bilden kan du köpa som klistermärke m.m. i min Society6-shop.