24e9868d65198ce12a7b59d8e601847194e54b7e


Jag trodde att jag hade provat allt för att få ett bättre liv …

… tills jag träffade Ding.

En dag var jag rysligt trött på ett problem jag hade ältat och fick en idé. Jag bestämde mig för att jag inte skulle lösa några problem alls den dagen. Jag gav helt enkelt tankarna ledigt. Bara för en dag. Jag frågade mig: Hur skulle det kännas? Vad skulle hända?

Det var befriande och det dröjde förstås inte länge innan jag fick idéer till lösningar eftersom att pausa tankeverksamheten öppnar upp för lösningar. När vi försöker tänka oss ur problem, ställer vi bara till det för oss.


- ”Åååh, vad heter den där skådespelaren nu igen … som var med i den där filmen … äsch, vad hette filmen?”

När vi släpper taget kommer svaret. Du känner igen det.
Våra hjärnor funkar som bäst när vi lämnar dem ifred.
Prova att lägga handen på hjärtat och säga eller tänka:

- "Nu öppnar jag upp för en ny lösning på det här problemet."

Och sen släpper du hela problemet.


Golfcoach och föreläsare Kjell Enhager brukar berätta en historia som handlar om en man som var övertygad om att han inte kunde slå långa bollar. Kjell uppmanade honom att låtsas att han var Tiger Woods och han slog en riktigt lång fullträff. Kjell sa:


- Titta! Du kan ju!

Mannen sa:

- Men det där var ju inte jag. Det var ju Tiger Woods.

Ja, så kan det gå när vi släpper våra begränsningar.


Jag hörde också om en språkkurs där deltagarna vid ankomsten fick en ny identitet (namn, yrke, ursprungsland). Den nya identiteten var den enda de fick använda under kursens gång. De lärde sig det nya språket 5-7 gånger snabbare än deltagare på vanliga kurser. Varför? För att de lämnade hjärnorna ifred genom att ta bort invanda mönster om vilka de var och vad de kunde lära sig.


Jag försökte länge medvetet skapa förändringar i mitt liv genom att visualisera det jag ville ha och dessutom peppra hjärnan med positiva affirmationer. Det funkar jättebra för många men inte för mig. Jag tror att våra hjärnor helt enkelt är för begränsade för att tänka ut alla möjligheter. Resultatet blir att vi istället blockerar det som kanske är ännu bättre än det vi har önskat oss. Dessutom upptäckte jag att mitt stora problem var att släppa taget och faktiskt lita på att livet vill bli bra. Så då kastade jag mig ut. Utan fallskärm. Utan skyddsnät. Det var min enda chans när jag hade provat allt. Jag ville inte leva ett så begränsat liv längre.

För mig är det magi att lita på livet. Det får mina tankar att lugna ner sig istället för att de hela tiden försöker köra hela showen. Jag tycker till och med att det är mer effektivt än meditation.

Att släppa taget kan betyda att vi får se en helt ny värld öppna sig. Som att dyka ner i ett hav och se skådespelet med alla färgglada fiskar eller kliva upp på en bergstopp och se en magnifik utsikt.


Uppgift
Tänk på ett problem i ditt liv som du har vridit och vänt på men ändå inte hittar någon lösning på. Ge dig själv en paus från problemet bara för idag.
Koppla av i att inte veta lösningen. Om det känns lättare kan du tänka att du överlämnar problemet till något högre eller någon annan som får lösa problemet åt dig.
Ge upp det helt och se vad som händer.

Nyfiken på mer flow?
Hör av dig så bokar vi in en workshop bara för dig. Jag kan tipsa dig om fler sätt att släppa taget och lita på livet.

[email protected]

roomforflow.se

inspirationsbrev

Instagram

LinkedIn


Live. Love. Laugh. Repeat.

Citatet på bilden kan du köpa som klistermärke m.m. i min Society6-shop.