Default course

Marknadsföring med låg risk är alltid bra och affiliate är verkligen en sådan modell. Det hela går ut på att sajter, epostlistor och appar lägger upp reklambanners- eller länkar till din tjänst/sajt och sedan får de en commission om någon som klickat på dessa sedan köper/beställer/registrerar sig. Oftast i form av provision (%), men ibland i fast ersättning (t.ex. 25 kr per ny medlemsregistrering).

Detta går att sätta upp själv men det enklaste och vanligaste sättet är att jobba med så kallade affiliatenätverk som kopplar ihop annonsörer med publishers. Dessa har redan 1000-tals sajter som vill ha annonsörer med denna modell, vilket gör att det går snabbare att komma igång. Två sådana är Adrecord (tar % av försäljning, inga fasta kostnader) och Tradedoubler (tar % + uppsättningskostnad/fasta kostnader). Den förstnämnda är bättre för mindre aktörer, den sistnämnda är pga kostnader mer för de större. Några andra nätverk är Adtraction, Zanox, Double, Wordon mfl. Alla har olika modeller och upplägg, så kolla alltid med flera. Det finns många affiliatenätverk även internationellt, googla ”affiliate networks” så finns det 100-tals.

Inom vissa nischer fungerar affiliatemodellen mycket dålig, oftast på grund av att det finns få publishers. Medan det för andra är oerhört lukrativt och effektivt.

Några saker man ska tänka på med affiliateannonsering:


  • se till att ha stängd "keyword policy”


  • se upp lite med kampanj- & rabattsajter, då det inte är ovanligt (ifall man ger de rabattkoder) att de börjar ranka högt i Google på ditt varumärke och så beställer tillslut alla som Googlar varumärket med den rabattkoden.


  • affiliatemarknadsföring är ett väldigt smidigt sätt att sälja mer med låg risk och lite jobb, men vill man få bra utväxling över tid är det ofta manuellt jobb som gäller. Affiliatenätverken jobbar sällan särskilt aktivt med annonsörerna, så det är upp till er som annonsör att hitta publishers som kan promota annonserna på sina sajter och som har en relevant publik.


Affiliatemarknadsföring är ingen quick-fix för growth men i många fall är det en löpande tillväxtmotor som ger kunder lite hela tiden till en låg kostnad. På tok för enkelt att komma igång med för att inte testa!


Keep on growing,

Anton / @agaton


P.S. Kolla gärna in min blogg också! D.S.