F10c4939e85a2f623bcca1085a4353b162e4390c

Snart är det dags för workshops, den absolut roligaste delen av den här processen. Men innan vi är redo för det ska du börja vidga perspektivet lite till.

Har du jobbat på företaget eller branschen i mer än tre månader, är du förmodligen redan ganska insnöad. Du kan säkert en rad begrepp och uttryck som du inte kunde tidigare. Fundera igenom vilka begrepp ni använder på företaget, men som din målgrupp kanske inte använder eller förstår. Kika i listan över ord som du började på igår, och fundera på vilka som är branschspecifika eller ovanliga.

Om du använder ett verktyg för bevakning i sociala medier, ta reda på vilka ord andra använder när de pratar om er, eller om liknande produkter eller tjänster. Skriv ner vanliga exempel.

Samla ihop alla ord och begrepp som du har fångat upp så här långt i processen. Både från er själva, kunderna, målgruppen och konkurrenterna. Gruppera orden så de kommer i en logisk ordning, och placera grupperna i prioritetsordning.

Bjud in till stor-workshop. Om du jobbar på ett lite större företag är det bra om du kan få med representanter från flera olika avdelningar. Du behöver en bra mix av produktexperter och personer som har daglig kontakt med kunderna. Och ni behöver avsätta minst 90 minuter, helst ännu mer. 

Slut för idag! Imorgon sätter vi agendan för workshopen.

Och du, om du undrar över något, hör gärna av dig till mig på [email protected]