A6486b8b312dd769c1b6742b8e26525407ed9306

Nu när vi pratar om målgrupper, vill jag bara reda ut en sak innan vi går vidare. Att definiera en målgrupp kan ofta vara ett ganska stort och komplext jobb. Jag kan tyvärr inte bjuda på några metoder för det här och nu, för då skulle vi halka ifrån ämnet. Därför går vi vidare i processen nu som om du redan vet vilka du vänder dig till. Du har hittat din ”perfect match”. Ni är redan en del av varandras liv. Alltså, det jag kan bjuda på här är mer som parterapi än match-making.

Fundera över vilken roll du har möjlighet att spela i din målgrupps tillvaro. Är du en del av tryggheten? Äventyret? Det nödvändiga ontet? Passionen? Den personliga utvecklingen?

Det är viktigt att du är ärlig och realistisk nu. Det är nämligen detta som blir din allra viktigaste utgångspunkt. Det är det här, tillsammans med det du vet om målgruppen, som kommer sätta riktningen för din tonalitet.

Ett exempel: Du har ett företag som säljer grönt te. Du har identifierat att din målgrupp består av hälsomedvetna människor i medelåldern, övervägande kvinnor, som värderar en harmonisk balans i livet och njuter av att ta hand om sig själva. Det te du säljer står för återhämtning, omsorg och välmående i deras liv. Vi återkommer till det här exemplet imorgon.