301b3a5eeb89e717558193a628416073e9b3af78

Överväldigad? Nu har du förmodligen en massiv mängd slarvigt skrivna anteckningar. Förhoppningsvis kan du redan nu se tydliga trender.

Eftersom du redan har stenkoll på hur din målgrupp fungerar och vilken roll ditt varumärke ska ha i deras liv, så återstår bara ”connect the dots”. 

Utifrån associationerna – vilka ord slår an rätt strängar hos målgruppen och får dem att relatera till varumärket så som ni vill?

Hur beskriver ni ert gröna te för att de hälsosamma balanssökande kvinnorna ska bli sugna på det? Och hur sticker ni ut i jämförelsen med konkurrenterna? 

Nu ska du sortera begreppen i tre kolumner. En för ”jättebra”, en för ”funkar i vissa sammanhang” och en för ”undvik”. Använd de ”jättebra” orden för att formulera enkla, övergripande meningar som beskriver er och vad ni kan erbjuda. 

Känn på ordlistan och formuleringarna, testa dem på kollegor och kunder, ändra och massera tills de känns ok. 

Begreppen och meningarna är skelettet för din tonalitet. Det stora jobbet är gjort. I de sista tre kursbreven ska vi prata om hälsningsfraser, grammatik och hur du kan få alla andra på företaget att använda er nya tonalitet.