B779332dda1b59faeac8048a889fe558db0e1d4e

För att skapa en intressant elevator pitch kan man ta hjälp utav lite olika knep.

Tittar man på statistik runt Google annonsering så är oftast annonser med en fråga i rubriken de som är mest effektiva. Så varför inte lägga in en fråga i din elevator pitch för att på så sätt skapa en extra nyfikenhet för vad du ska säga. T.ex. skulle jag kunna formulera svaret på Vad som särskiljer oss på detta sätt: ”Men vet ni vad som särskiljer oss mot alla andra? Jo, det är att 99% av våra kunder skulle rekommendera oss till sina kollegor och vänner samt att Financial times har utsett oss till top-2 “Game Changers” of the legal industry”. Visst blev det genast lite mer intressant?

Ett annat sätt man kan skapa sin elevator pitch på är genom att förmedla en berättelse. Här kommer ett exempel där jag besvarar frågorna Vad vi gör och Vad som särskiljer oss på detta sätt. Vi börjar med första frågan, Vad vi gör: ”När ett av Sveriges starkaste varumärken inom detaljhandeln bestämde sig för att samordna all sin juridik hos en leverantör, så valde man att träffa oss och fyra andra av våra största och mest erkända konkurrenter.” för att sedan fortsätta med andra frågan, Vad som särskiljer oss: ”I slutändan valde man oss med motiveringen att vi var den mest moderna och prisvärda byrån, som dessutom kunde hjälpa dom med samtliga deras behov. Sedan dess har vi haft ett mycket intensivt och nära samarbete och idag är vi en tydlig del av deras verksamhet.” Här blev det ännu lättare att fånga mottagarens intresse och fokus under de få sekunder vi har på oss att göra rätt intryck.

Ett tredje alternativ är att berätta hur andra ser på saken, som i ovan två förslag där man hänvisar till vad kunderna tycker. Detta skapar alltid en extra trovärdighet. Var bara beredd på att kunna backa upp det du säger.

Testa att skapa en eller ett par alternativa förslag på din elevator pitch och se om du föredrar dessa framför den första du gjorde.