0041012642ccfadeb04b9786ede8cd599e8dab18

Den sista delen utav min elevator pitch klargör vad jag vill, vilket i mitt exempel var ”Jag skulle vilja träffa dig för att under ca 25 minuter presentera mig själv och byrån, lyssna på era behov samt berätta vad vi kan göra för just er.”

Detta är kanske den viktigaste frågan utav alla, för om du glömmer bort att be om vad du vill ha så kommer du aldrig att få det. Detta är dock den absolut vanligaste frågan som man missar att ställa!

Viktiga tankar här är att inte skjuta över målet och be om någonting du ändå inte kommer att få. I vissa fall kanske du påbörjar din elevator pitch med ett tydligt mål om vad du vill ha, men var beredd att anpassa målet under resans gång och utifrån den känsla för vad du tror kan vara rimligt att begära. Om du träffar någon på en mässa som bara är på tillfälligt besök, så kanske det inte är rimligt att de har tid att komma förbi ditt kontor för ett 25 minuters möte. Du kanske istället ska fråga om ni ska ta en fika i mässhallen? Det viktigaste är dock att du tar steg mot ditt mål, vilket kanske är att få berätta mer om ert erbjudande och vad ni kan göra för just denna kund.

Formulera svaret på frågan Vad vill jag efter dina förutsättningar.