C8d62f45a335b1d33477b8ab8babf410e41c367e

När Apple-grundaren Steve Jobs blev vd på Pixar Studios var bolaget långt ifrån den framgångssaga som det är i dag. En sak som Steve Jobs noterade var att alla avdelningar var väldigt skilda från varandra. Animatörer umgicks bara med animatörer, manusförfattare bara med andra manusförfattare och så vidare.

Steve Jobs förstod storheten i att låta personer med olika yrken och bakgrund umgås med varandra, så han började snabbt möblera om på företaget. Hans mål var att skapa fler oväntade möten, något som han lyckades med genom att förlägga förnödenheter såsom toaletterna och kaféet i mitten av lokalerna. Oavsett vad du jobbade med så var du tvungen att då och då ta dig till mitten av kontoret vilket ledde till flera oväntade samtal.

En psykologvän till mig berättade om en chef hon hade som hade för vana att alltid ställa ”dagens fråga” till sina anställda under eftermiddagsfikan. Frågorna var ofta lite barnsliga, till exempel: ”Vad skulle du göra om du fick 100 000 kronor som du måste använda i dag?” Den typen av frågor kan skapa oväntade möten även på en mindre arbetsplats.