A191acf4de38a4a24102a12ef0006500184fc38f


Nu är det dags för dig att ta ställning till hur DU vill att vår energi ska produceras. Det finns tre bra verktyg som jag känner till. Välj ett och gör din energiplan i den.

1) Det första är en energi-kalkylator för Sverige och/eller Europa. Den tar hänsyn till hur mycket energi Sverige behöver exportera för att Europa ska kunna klara sitt klimat-åtagande. Du får detaljerad information om de anläggningar som krävs för att producera energin. Kalkylatorn skapar också ett brev som du kan skicka till regeringen eller EU för att be dem följa din energiplan.
När du skapar din energiplan anger du först hur mycket energi du vill spara och därefter hur du vill producera resten av energin.

Sverige: http://energiplan.co.nf

Europa: http://energyplan.co.nf  

2) Den andra är en bra global kalkylator. Förutom att man kan skapa sin egen plan så har den även ett antal förinlagda "pathways" som visar olika organisationers förslag på hur vi kan stoppa/bromsa klimatförändringarna. Den finns på ett antal språk (bl.a. Engelska) men inte på Svenska.

http://tool.globalcalculator.org/

3) Den tredje är en bra och tämligen grafisk utsläpps-kalkylator för Storbritannien. Även den har flera förinlagda pathways utöver möjligheten att skapa en egen plan. Språket är endast Engelska.

http://2050-calculator-tool.decc.gov.uk/#/calculator


Om du använder den första energikalkylatorn så skicka gärna din energiplan till mig så publicerar jag energiplanerna så att alla kan se dem. Du kan skicka mig en länk till din energiplan via http://klimatcbt.yolasite.com/kontakt.php . Om du behöver bifoga en fil så ladda upp filen till http://tinyupload.com/ och skicka länken till filen via http://klimatcbt.yolasite.com/kontakt.php 


Utsläpps-kalkylator för Storbritannien
http://2050-calculator-tool.decc.gov.uk/#/calculator 


I nästa avsnitt funderar vi kring framtida tekniska innovationer


Feedback uppskattas via denna länk:
https://cecilia-burma8.wixsite.com/climatebits/contact