77a8eb7b7a440f6f3017cdce3fa0512837b31cc1

Det mesta jag har gått igenom i denna kurs är tankar jag själv har formulerat under mina drygt 25 års erfarenhet utav sälj, kundkontakter och ledarskap. När jag bestämde mig för att samla dessa tankar och formulera dom i denna artikel så hittade jag många som hade formulerat dom på liknande sätt. Jag fick också lära mig om nyckeltalet för kundnöjdhet (NPS/NPP) som jag beskrivit här. Därför vill jag ge er följande källor som har gett mig inspiration utöver mina egna tankar:

- NPS for Newbies: The Beginner's Guide to the "One Number You Need to Grow"
- Harvard Business Review: The One Number You Need to Grow

Stort tack för ditt intresse och deltagande i min kurs om kundlojalitet, jag hoppas att du får stor nytta utav den.

Klicka här för att ladda ner hela kursen som PDF eller för att skriva ut den. Du kan även klicka på länken "Your Profile" längst ner i detta mail för att hitta samtliga mail i denna kurs.

För att leva som jag lär så skulle jag uppskatta mycket om du tog dig tid att klicka här för att besvara frågan ”Hur stor är sannolikheten att du skulle rekommendera denna kurs till någon annan?”.

Om du är nöjd med denna kurs vore jag otroligt tacksam om du vill dela kursen med ditt nätverk genom att klicka på någon av följande länkar: LinkedIn, Facebook eller Twitter.