Cccc9b1eeb8a0ca3534139afb2cdae0cef103eac

Du måste ha en egen hemsida. Ett domännamn kostar en dryg hundralapp per år och det kan du enkelt ta tillbaka med annonser på din sajt. Det enklaste är att du med några klick lägger in Google AdSense på din sida så kommer passande annonser att placeras in automatiskt.

Det finns mer än en miljon .se-domäner och – håll i dig nu – det finns över 100 miljoner .com-domäner så konkurrensen är enorm. Därför finns det några viktiga tips som du bör använda dig av:

1. Att din hemsida har ett intressant innehåll är det allra viktigaste. Du kan försöka vara hur smart som helst med olika sökord, länkar osv. men bra och intressant innehåll är det absolut viktigaste. Det gillar både dina besökare och sökmotorerna.

2. Ta fram din specialitet på din hemsida. Skriv om det du kan. Då kommer du att uppfattas som expert inom ditt område och det blir till dig man med förtroende vänder sig med frågor. Det är ofta det som leder till att man köper dina varor eller tjänster

3. Ge lösningar på problem. De flesta som surfar runt på nätet är inte primärt ute efter att köpa eller beställa något. Man söker information. Se till att det är du som ger den informationen inom ditt specialområde.

4. Gör det lätt för besökarna att orientera sig på din hemsida. Om det är för krångligt lämnar besökarna din sida direkt.

5. Gör så att besökarna gör det du vill– beställer ditt nyhetsbrev, köper dina produkter, beställer dina tjänster eller vad det nu är som din hemsida handlar om.

6. Bilder blir viktigare och viktigare. Använd dig av Youtube, Slideshare m.m.

Detta var sex viktiga tips. Gå nu vidare till detta inlägg där får du 14 tips. Och därifrån får du en länk som leder till ytterligare tips för din hemsida.

Uppgift
Kolla din egen hemsida med avseende på ovanstående sex punkter. Uppfyller du samtliga så är det bara att gratulera. Är det någon punkt som du inte uppfyller så bra så har du ett jobb att göra med din hemsida.

I nästa avsnitt tar jag fram några argument varför det är så enormt viktigt att du hittar en nisch och att du uppfattas som expert inom ditt område.


På återseende,

Holger