81d9d5f26cd049d5a91a21dbf63e032c1bc42bfa

Hej!

Vad roligt att du är intresserad av att börja annonsera på Facebook och Instagram. Den här kursen innehåller 10 delar och vi kör genast igång: Välj rätt kampanjobjektiv. 

Innan du börjar annonsera rekommenderar vi att du skapar ett Facebook Business Manager, för att sedan skapa ett annonseringskonto där du adderar både din Facebooksida och ditt Instagramkonto. Eftersom Facebook och Instagram använder samma interface är det enkelt och smidigt att hantera båda kontona.

Nästa steg är att fundera på vad du vill uppnå, för att sedan sätta upp ett eller flera annons-mål. När du skapar din kampanj är det viktigt att du väljer rätt ”målsättning/kampanjinriktining. Om du vill driva trafik till din sajt och öka antalet konverteringar ska du till exempel välja ”klick till webbplats” alternativt ”webbplatskonverteringar” snarare än att välja ”gilla-markeringar”. 


Varför är det viktigt med rätt kampanjinriktning? 

Alla användare integrerar med Facebook och Instagram på olika sätt men i och med att Facebook har samlat väldigt mycket information om sina användare går det ändå att kategorisera för att nå rätt målgrupp.


I din målgrupp finns personer med olika beteenden. Om du väljer kampanjinriktningen ”send people to your website” kommer Facebook att visa annonserna för de personer som, baserat på sitt vanliga beteende, är mer benägna att klicka sig in till din sajt. Om du å andra sidan väljer kampanjinriktningen ”increase conversions on your website” kommer Facebook att visa annonserna för personer som är mer benägna att utföra en specifik action på sajten. Lita på att Facebook vet hur din målgrupp beter sig och var noga med att sätta rätt inriktning på din kampanj. Det kommer ge dig ett mycket bättre resultat eftersom dina annonser då visas för rätt personer.

Facebook optimerar själv dina kampanjer mot det uppsatta målet och det är därför bra att noga överväga vilken målsättning kampanjen ska. Innan du går live med dina kampanjer så ställ följande frågor:


  1. Stödjer ditt budskap målet med annonsering? Om du till exempel vill uppmana till ett köp ska du inte be dem gilla din facebook-sida.

  2. Stödjer målsidan målet med annonseringen? Om du vill driva trafik till din sajt är det viktigt att du har ett mål med vad besökarna ska göra när de landar på sajten.  


Uppgift: Vad har du för mål med din annonsering?

Fundera igenom vad som skulle vara bäst för dig.

Vi hörs imorgon, då kommer jag berätta hur du sticker ut i din annonsering.

Ha det gott!

Michael WahlgrenMissa inga nyheter! Följ oss på Twitter för nyheter inom sökmotoroptimering och annonsering på Google och Sociala medier.