81d9d5f26cd049d5a91a21dbf63e032c1bc42bfa

Hej! 

Vill du veta hur du kan mäta och värdera din annonsering på Facebook och Instagram bättre än dina konkurrenter – och med det skapa dig ett försprång? I dagens brev förklarar jag hur du lägger till spårning på din sajt.


Att förstå hur Facebooks pixel fungerar är en förutsättning för att du ska kunna mäta dina marknadsinsatser. Det är fullt förståeligt att det ibland känns som en djungel i Facebooks Ads Manager men det är lönsamt att lägga lite extra tid på att fördjupa sig i ämnet för att inse möjligheterna som Facebooks pixel ger.


Lägg till Facebook Pixel

För att du överhuvudtaget ska kunna spåra någonting på din sajt samt skapa anpassade målgrupper (retargeting listor) måste du addera en Facebook pixel på samtliga sidor på sajten, precis som du lägger till en spårningskod för Google Analytics.

Följ stegen nedan för att generera en Facebook pixel och implementera koden.


  1. Gå till Verktyg i din Facebook Ads Manager

  2. Klicka på Pixlar i drop down menyn

  3. Skapa en pixel


Lägg sedan till pixeln mellan <head> och </head> i koden på samtliga sidor på sajten.


Vad vill du spåra?

Innan du skapar olika konverteringsmål i Facebook Ads Manager är en rekommendation att du skapar en lista med alla konverteringar som du vill spåra på din sajt. Det kan till exempel handla om tacksidorna för offertförfrågan eller när något genomfört ett köp.


Skapa Custom Conversions (anpassade konverteringar)

För att mäta olika konverteringar på ett enkelt och effektivt sätt skapar du custom conversions (anpassade konverteringar). Det skapar du genom att följa stegen nedan:


  1. Gå till Verktyg

  2. Välj Anpassade konverteringar i drop down menyn

  3. och följ stegen som följer


Om du är e-handlare och vill ha möjlighet att mäta värdet av dina konverteringar bör du lägga till ytterligare en kodsnutt på tacksidan. Konverteringsvärdet ger oerhört bra information som du kan använda när du senare optimerar dina kampanjer, speciellt om produkternas värde till stor del skiljer sig. Mätning och uppföljning är avgörande för att du ska kunna allokera annonspengarna där de gör mest nytta.


Nästa gång ska vi kika mer på målgrupper!

Allt gott,

Michael Wahlgren


Gillar du digital marknadsföring? Gilla oss Facebook, där postar vi nyheter inom sökmotoroptimering och annonsering på Google och Sociala medier.