46eb30330bf8d2204a63c9f156f7415fe3c387e4

Alla tidigare tips går att göra utan att ha en egen hemsida. Men vill ni nå riktigt långt med er marknadsföring online bör ni överväga att skaffa en egen hemsida.

Att skapa en egen hemsida har flera fördelar:

Ger ett proffsigt intryck

Som sagt, gäster gillar att göra förundersökningar innan besöket på er restaurang. En snygg, tydlig hemsida ger ett proffsigt intryck och ger gästerna förtroende för er restaurang och verksamhet. 

Sökresultaten

En viktigt del av marknadsföring online är att synas i sökresultaten. Att ha en hemsida med ert namn gör er mer sökbara, vilket gör det lättare för gästerna att hitta er. OBS. Bra fördel!

Att skapa en hemsida behöver inte längre kräva särskilda programmeringskunskaper. Det finns flera tjänster som hjälper dig sätta upp en hemsida själv på nolltid. Några exempel på sådana tjänster är Wordpress, Squarespace m.fl. 

Kommunikationskanal

Marknadsföring handlar i mångt och mycket om kommunikation. Med er egen hemsida har ni ytterligare en kanal att kommunicera med potentiella gäster. Kanske vill ni uppmärksamma om ett meny-byte, att ni har ett särskilt erbjudande eller annat. Ni får också möjligheter att erbjuda exponering som reklam för samarbetspartners på er hemsida, vilket på sikt kan hjälpa er ekonomiskt, såklart.

Känner du dig fortfarande lite osäker på hur man gör, men vill ändå ha en hemsida, så finns det flera företag som kan hjälpa dig till en relativt liten peng. En enkel hemsida som presenterar er på ett snyggt sätt behöver inte vara dyrt.


Imorgon går vi igenom lite om hur ni kan använda e-mail i er marknadsföring. Ses då!

Varma Cheffle-hälsningar,

Max