46eb30330bf8d2204a63c9f156f7415fe3c387e4

Sociala medier har blivit en väldigt viktig del i online-marknadsföring på senare år. En av dom viktigaste plattformarna är som du säkert vet Facebook. Med sin stora användarbas ger en bra Facebook-sida dig möjligheten att nå många med ert budskap. 

Att skapa en Facebook-sida är enkelt. Klicka bara på länken och följ instruktionerna:

https://www.facebook.com/pages/create/

MEN, för att få till en riktigt bra sida krävs lite tid och tanke. 

En vass sida bör:


  • Erbjuda regelbundet och relevant innehåll. Oavsett om du skapar eget innehåll eller bara delar andras (så som blogginlägg från cheffle.se *Blink-blink*) så bör du fundera över typerna av gäster som ni definierat i er tidigare satta marknadsstrategi. Innehåll ska helst publiceras regelbundet och vara något som du tror intresserar gästerna.  • Sticka ut. Det finns många restauranger och ännu fler facebooksidor. Försök lyfta fram det som är speciellt med just er. Kanske kan du själv eller känner någon som kan ta snygga bilder på restaurangen och personalen som ni kan publicera. Kanske kan ni skapa snygga videos när er bartender mixar drinkar. Det är bara fantasin som sätter gränser, men våga stick ut.  • Bjuda in till interaktion. Sociala medier handlar om två-vägskommunikation med era gäster. Uppmuntra besökare på er facebooksida att dela, kommentera och gilla ert innehåll. Det skapar engagemang och gör också att ni blir sedda av fler på Facebook. Kanske erbjuda rabatter om man delar ett inlägg eller be folk kommentera vilken rätt som är deras favorit.   • Innehålla grundläggande information. Även om det är roligt att lägga upp snygga bilder och få “likes” är det viktigt att folk hittar viss grundinfo på ett enkelt sätt. Korrekta öppettider, adress och kontaktuppgifter är något som du inte får missa. Såklart.

Dom första delarna i kursen innefattar viktiga grunder för att kunna gå vidare i er marknadsföring. Imorgon tar vi oss an Instagram!

Ses då!

/Max och resten av Cheffle-gänget