Bb671c5d00e2556cfe0b75e0689c25598f7cfc4e

I denna ‘bit’ berättar jag mer om hur vi på Beatly jobbar med och ser på fördelarna av Influencer Marketing-insatser (det finns nämligen flera positiva dragplåster en Influencer Marketing-insats kan innebära för er). Denna del är vital att hålla koll på i syfte att kunna utvärdera sin investering och räkna på ROI (d.v.s vad insatsen gett dig i intäkter). 

Det allra finaste med denna typ av marknadsföring är nämligen att det går utmärkt att driva faktisk, mätbar försäljning utöver att som varumärke få andra stora värden såsom:  • Social proof. När influencers, som har en redan förtjänad tillit och förtroende gentemot sina följare, pratar positivt om ditt varumärke ökar det värde vi benämner som “social proof”. Ditt varumärke blir validerat och omnämnt som bra, fantastiskt och pålitligt - vilket är oerhört värdefullt. Exempel: du blir tipsad om en restaurang av en person du sett upp till och förtjänat ditt förtroende i fem år. Personen skriver att maten, atmosfären, drycken och den sammanlagda upplevelsen var helt underbar! Litar du på den rekommendationen lika mycket som när du läser en annons med samma ord som restaurangen köpt i morgontidningen?


  • Exponering och varumärkesbyggande. Exponeringen man får är det som stärker varumärket. Bara du och investeringsnivån sätter gränsen för hur många du vill nå ut till! Beatly har till exempel arbetat och etablerat relationer med influencers i många olika länder som tillsammans når ut till flera tiotals miljoner människor genom sina respektive plattformar. 


  • Retargeting. Varje klick på en länk i en profil är värdefullt eftersom att du kan använda dig av retargeting mot just dessa personer senare. Retargeting är när du marknadsför en annons eller dylikt direkt riktat mot ett antal personer – i detta fall personer som visat intresse för er och klickat sig in på en länk (via Influencer Marketing-annonsen).


  • Konvertering. Du kan driva faktisk konvertering genom att skapa landningssidor med beställningsformulär eller liknande. Du kan också driva direkt konvertering genom att låta influencers berätta om erbjudanden via unika rabattkoder – så du vet exakt hur många ordrar eller försäljningar en influencers kan ha bidragit med.


  • Innehåll till dina kanaler. Att använda sig av användargenererat innehåll i sin marknadskommunikation skapar en fin och jämn närvaro till era fans - dessutom ökar det chanserna till att personer publicerar bilder på sina kanaler om er produkt eller tjänst. Återpublicera bilderna som influencers tar på dina egna kanaler i syfte att associera ert varumärke med inflytelserika, trovärdiga profiler – och publicera mindre professionella produktbilder. Sociala medier bör och ska användas avslappnat och utan för mycket sådana bilder (i de allra flesta fallen).


  • Följare. Influencers kan med hjälp av till exempel kreativa tävlingar slussa trafik till ert varumärkes sociala medier-konto. “Desto mer följare ett varumärke har desto mer litar jag på det”, har vänner till mig sagt – och jag instämmer i att det finns en viss poäng i att det är så. Om du gör detta är det däremot viktigt att, som tidigare nämnt, ha ett planerat, jämnt och estetiskt tilltalande flöde som är anpassat för er målgrupp. Vi på Beatly rådgör hur man kan öka sitt engagemang och mäter exempelvis detta värde på våra kunders kanaler kontinuerligt och följer upp detta före och efter våra insatser (i flera fall har vi ökat kunders engagemang på sina kanaler med över 300%, samtidigt som kontona vuxit med tiotusentals nya följare).

UPPGIFT
Räkna ut ert engagemang på era kanaler genom att titta på trafiken era bilder ni publicerat dragit. På de tio senaste bilderna vill jag att du räknar ihop samtliga gilla-markeringar och kommentarer och delar detta på dina följare. Tänk på att du måste göra detta per bild. Multiplicera sedan resultatet med 100. Vad fick du för engagement score? Räkna ut dina konkurrenters engagement scores. Hur står ni er mot dem?

Om du dessutom mailar mig på [email protected] kan jag ge en kostnadsfri, kort analys om varför ert engagemang är högt eller lågt.