3bae6cf480c0269bae960d8bb74c123185b79513


Om vi spolar tillbaka tiden ett snäpp så handlar Influencer Marketing först om att identifiera de personer som besitter en tillit och förmåga att inspirera potentiella köpare och konsumenter. Det kan med andra ord vara personer som är alltifrån journalister, politiker, forskare, bloggare eller andra personer som gjort avtryck – och just det tankesättet, att man litar på någon man ser upp till, har funnits sedan rentav bibliska tider.

Idag är Influencer Marketing i sin renaste form detsamma, men utförandet är någonting annat. Dagens mest inflytelserika influencers   är sociala medier-stjärnorna med hundratusentals, eller rentav miljontals, följare på plattformar som Instagram, Snapchat, YouTube, Twitter och Periscope.

Vi befinner oss mitt i centrum av paradigm-skiftet inom marknadsföring som sker i allra högsta grad åt sociala mediers håll – långt bort från traditionella medier. Svensken Felix Kjellberg – PewDiePie – har t.ex. 42.5 miljoner prenumeranter på YouTube, medan Sveriges största dagstidning når ut till 3.7 miljoner människor (källa).

I den här kursen kommer fokus ligga på hur du själv som marknadsförare kan använda dig av Influencer Marketing i er marknadsföringsmix, men också hur du som vanlig dödlig, bloggare eller innehållsskapare kan bli mer attraktiv för varumärken att arbeta med. Detta är några av lektionerna vars ämnen du kommer få lära dig mer om:


  • Vad definierar en influencer och varför tjänar de så mycket pengar?
  • Hur approachar jag influencers på bästa sätt?
  • Olika kampanjtyper och plattformar
  • Vanligaste misstagen i Influencer Marketing-kampanjer
  • Verktyg för research och kampanjplanering
  • och många fler...


Vilka spontana användningsområden dyker upp för ditt varumärke, företag såväl som personligt? Tveka inte på att mejla över dem till mig så kan jag eller någon av mina kollegor dela med oss av tankar och inspirerande exempel. Du når mig och mitt team under hela kursens gång på [email protected].

Redo att bli en mästare på marknadsföring med influencers?

Då kör vi igång!


Alexander Gradin

VD, Beatly