7a80fd1d025c3b4302596f0feac3550de3cf9ca4

Hej! Nu ska vi prata om att sätta bilder till sin presentation. De bästa bilderna är fortfarande de som publiken skapar själva i sina hjärnor när du berättar, men visst kan det vara fiffigt med några presentationsbilder ibland. Men hur ska du göra dem på bästa sätt?

Tänk på något du har varit med om. Något innerligt och härligt, kanske. Eller läskigt. Vad ser du i dina tankar? En radda med ord som beskriver ditt minne?

Skulle inte tro det. Du ser bilder, eller hur?

Ord är vår minst effektiva form för kommunikation. Ord är bara yttranden som representerar känslor, tankar och upplevelser. Varför tar så många omvägen via ord och fyller sina presentationsbilder med text, när vi minns i bilder?

GÖR: Titta igenom en av dina tidigare presentationer. På vilka presentationsbilder skulle du kunna ta bort texten och istället lägga en bild?

Jag visste att du hade det här på känn, det var bara att släppa fram det!
/Lisa


P.S. När du känner dig redo för att djupdyka i ämnet presentationer finns en längre variant av den här kursen. Den heter Konsten att tillreda en förtrollande presentation. Du kan köpa den som ett helt recept eller som en ingrediens i taget.