B9d98bf349062e607a908bab88edb23db92b423a

Hej!
Som jag nämnde i början av kursen är en presentation inte samma sak som ett gäng presentationsbilder. En presentation är ett samspel mellan talaren, presentationsbilderna, rekvisitan och dokumentationen.

Ditt budskap når dessutom inte fram om du har för mycket information på presentationsbilderna för ingen kan läsa och lyssna samtidigt. Dela hellre upp innehållet på flera bilder.

”Men, jag har hört att man inte får ha mer än X bilder på X minuter”, protesterar du nu. ”Det blir ju för många bilder om jag ska dela upp all min information.”

Jag säger: Glöm det! För hur kan någon sätta upp en sådan regel utan att veta hur mycket information det är på varje bild? Du skulle kunna ha 15 bilder på 1 minut om du har ett ord per bild.

Att ha lite information på presentationsbilderna ger dig dessutom möjlighet att anpassa längden på presentationen. Då är det är ju du som styr hur mycket du vill säga till varje bild, istället för att du ska känna dig tvingad att prata om allt du har skrivit på presentationsbilderna.

GÖR: Kolla igenom din presentation och se vilka bilder som skulle må bra av att delas upp till flera.

Nu börjar du få grepp om det här, eller hur?
/Lisa


Klicka här för att prenumerera på nyhetsbrev från Presentationsakademin med tips som underlättar ditt arbete med presentationer.