39c9a4c0375ec3b3a35690a12d190085d104c95b

Nedan är några tips på hur du kan och bör använda LinkedIn i ditt dagliga arbete och hur du får ut maximalt utav ditt nätverk och LinkedIn som verktyg.

- Gör alltid en sökning på person- och företagsnamn då du får en ny kontakt eller har bokat in ett möte/telefonsamtal. Anledningen till detta är bl.a. följande:

    o Se vilka ingångar (internt/externt) som finns på personen/företaget i fråga och framförallt om ni har några kollegor som är förstahandskontakter med personen ni ska träffa. Prata med kollegan innan och se om det är till nytta att kollegan följer med. Se om du eller någon kollega har andra ingångar på företaget som kanske också ska bjudas in på mötet. Genom att göra ovan kanske det redan från början finns befintliga kopplingar som kan underlätta att affären kommer till stånd.

    o Gå in på personens och/eller företagets LinkedIn profil för att bilda dig en uppfattning om vem det är du ska träffa. Har ni tur så går personen i fråga in även på din sida innan mötet och en stor del av introduktionen är redan avklarad och kanske hittar man några gemensamma punkter som man kan starta en konversation runt.

- Bjud in olika grupper (Taggar) av kontakter på de evenemang du eller ditt företag anordnar.

- Hitta nya kunder genom att söka på personer, företag eller branscher och se vilka ingångar du har på dessa. Gör en sökning på befintliga kunder för att se vilka förslag på konkurrenter som kommer upp och som du skulle kunna kontakta.

- När man går in på en specifik person kan man se vilka andra liknande personer folk också har valt att titta på och få nya uppslag på kunder.

- Genom att vara lagom aktiv på LinkedIn (Gilla, Kommentera, Dela, Skapa egna inlägg) pytsar du ut kontinuerlig information om dig själv, vem du är och var du jobbar, vilket gör att du är top of mind då det är dags att inhandla dina typer av produkter och tjänster.

- Se LinkedIn som en realtidsuppdaterad adressbok där du alltid kan få tag på dina kontakter oavsett var de jobbar eller hur länge det var sedan er senaste kontakt.

- Följ nyhetsflödet från dina kontakter på startsidan (Home) för att se vilka som t.ex. byter jobb och där det då det kan uppstå nya affärstillfällen i samband med detta.


Kika gärna på min LinkedIn sida för att se hur jag har gjort.

Innan du börjar med ovan uppdateringar vill jag informera om att varje ändring du gör skickas ut i dina kontakters nyhetsflöden. Du kan dock stänga av detta genom att sätta ”Meddela ditt nätverk” / ”Notify your network” till Nej / No och du hittar denna inställning till höger på din profilsida. Glöm inte att sätta denna till Ja / Yes igen när du är klar eftersom det är bra att dina kontakter får se dina uppdateringar.

I nästa mail går vi igenom hur du kan och bör använda LinkedIn och ditt nätverk om du ska söka nytt jobb.