296ae5b1026719d151a037bede49872b5fb2a8c0

Vi börjar med att gå igenom de åtgärder som jag absolut rekommenderar dig att göra för att komma igång med LinkedIn och som kommer att gynna både dig som individ och företaget du jobbar på.

Skapa din profil på LinkedIn

Lägg upp en LinkedIn profil, om du inte redan har gjort det, genom att klicka på denna länk (tar mindre än två minuter).

Man kan skapa en profil på svenska och en på engelska (eller andra språk om man så önskar). Om ni väljer att skapa en profil på endast ett språk bör man välja engelska om man har ett internationellt kontaktnät, men se då till att få den korrekturläst av någon med engelska som förstaspråk (använd inte Google translate).

Lägg upp en ansiktsbild

Lägg upp ansiktsbild (gärna samma kort som du har på ditt företags hemsida).

Uppdatera din CV

Uppdatera din CV på LinkedIn med nuvarande och helst tidigare anställningar. Det räcker med företagsnamn och tidpunkter för tidigare anställningar och vad gäller din nuvarande anställning kan du gärna skriva lite kort både om företaget och om din tjänst.

Din nuvarande titel och arbetsplats syns på raden under ditt namn högst upp på din profilsida. Se till att den raden ser korrekt ut och korrigera den annars. Istället för nuvarande titel och arbetsplats kan du med fördel skriva en kort beskrivning om vem du är, t.ex. ”Entreprenör och specialist inom ledarskap, försäljning, marknadsföring och affärsutveckling”.

När du börjar skriva in ett företagsnamn eller en titel så söker LinkedIn fram förslag på vilket företag/titel du menar, så se till att välja ett av dessa företag/titlar om möjligt eftersom du då erhåller rätt kopplingar till andra på detta företag/med den titeln. Om företaget/titeln inte finns får du lägga till det.


Kika gärna på min LinkedIn sida för att se hur jag har gjort.

Innan du börjar med ovan uppdateringar vill jag informera om att varje ändring du gör skickas ut i dina kontakters nyhetsflöden. Du kan dock stänga av detta genom att sätta ”Meddela ditt nätverk” / ”Notify your network” till Nej / No och du hittar denna inställning till höger på din profilsida. Glöm inte att sätta denna till Ja / Yes igen när du är klar eftersom det är bra att dina kontakter får se dina uppdateringar.

I nästa mail går vi igenom hur ni bl.a. lägger till ert nätverk samt vilket uppdateringsarbete jag absolut rekommenderar.