5b9f3b59bb3fef30552f857158f9aba67201fb39

Nu har du en uppdaterad profil på LinkedIn och det är dags att lägga till ditt nätverk.

Lägg till dina kontakter

Lägg till samtliga dina kontakter, gärna så många som möjligt, för att få ett så stort nätverk som möjligt, både för dig som individ och för företaget du jobbar på. På LinkedIn kan man lägga till alla kategorier av personer såsom vänner, bekanta, grannar, folk från studietiden, kollegor, affärspartners, kunder, leverantörer m.fl. Man ska dock inte lägga till personer man inte vet vilka de är, utan en bra tumregel är att man känner till varandra, även om man inte nödvändigtvis måste ha träffats. De som ligger med i ditt nätverk får del av den information du har på din sida och tvärtom.

Om möjligt rekommenderar jag att samtliga anställda på ditt företag lägger till varandra i varandras nätverk.  På så sätt får ni tillgång till varandras nätverk vilket är ett utmärkt verktyg då ni är ute efter att skapa nya kontakter eller nya affärer. Tillsammans kanske ni i så fall får ingångar på hundratusentals personer och företag.

Klicka här och få en lista med kontakter som LinkedIn tror att du känner och om du gör det så lägg till dom till ditt nätverk. Ett tips är att kontinuerlig återkomma till denna länk eftersom det ständigt dyker upp nya förslag på kontakter.

Sök efter personer du känner genom att skriva deras namn i rutan högst upp som heter ”Sök efter personer, jobb, företag m.m.” / ”Search for people, jobs, companies, and more…”.

LinkedIn på mobil/surfplatta

Ladda hem LinkedIn app’en till din mobil/surfplatta så att du kan följa LinkedIn kontinuerligt.


Kika gärna på min LinkedIn sida för att se hur jag har gjort.

Innan du börjar med ovan uppdateringar vill jag informera om att varje ändring du gör skickas ut i dina kontakters nyhetsflöden. Du kan dock stänga av detta genom att sätta ”Meddela ditt nätverk” / ”Notify your network” till Nej / No och du hittar denna inställning till höger på din profilsida. Glöm inte att sätta denna till Ja / Yes igen när du är klar eftersom det är bra att dina kontakter får se dina uppdateringar.

Nu är vi klara med det absoluta startarbetet för LinkedIn och i nästa mail förklarar jag vilket löpande uppdateringsarbete du behöver göra.