5f9cc60215925d2f44ec7fe403165c191c054bf6

Nu är vi klara med de absoluta grunderna för din närvaro på LinkedIn. I det här mailet kommer jag gå igenom de åtgärder som jag rekommenderar var och en att göra för att få en professionell sida på LinkedIn och som kommer stärka ditt eget och företagets varumärke.

Komplettera din profil

Komplettera din profil med utbildningar, språk du talar och annat som kan vara av intresse för att stärka din profil och professionella varumärke. Skriva gärna en sammanfattning där du beskriver din professionella profil i några meningar.

Kontaktinformation

Lägg upp din kontaktinformation i form av telefonnummer och e-postadress under rubriken ”Ytterligare information” / ”Additional info”. Det kan även vara bra att lägga till detta längst ner i ovan sammanfattning.

Kompetenser och intyg / Skills & Expertise

Lägg upp de ”Kompetenser och intyg” / ”Skills & Expertise” du vill att folk ska rekommendera dig för. Lägg endast upp de som du kan stå för och bättre att ha ett fåtal (5-10 st) som passar dig perfekt än för många.

Be någon skriva en rekommendation

Be någon att skriva en rekommendation från din nuvarande arbetsplats men gärna även från tidigare arbetsplatser.

Sortera din profil

Sortera de olika sektionerna på din profil enligt den ordning som du vill ha den i. Prioritera det som är viktigt högt upp på din profil.

Tags

Skapa ”Tags” som du kan använda för att kategorisera dina kontakter. Här kan man använda alla typer av tags, både professionella och andra, såsom Finans, Fastigheter, Startup, Vänner, Familj, Kollegor, Jobbsök, Affärsmöjligheter, Utländska, Bostadsseminarium, Julkort, Golf, Övriga m.fl. Fundera igenom vilka tags som passar dig och skulle kunna vara till nytta för att kategorisera dina kontakter i.


Kika gärna på min LinkedIn sida för att se hur jag har gjort.

Innan du börjar med ovan uppdateringar vill jag informera om att varje ändring du gör skickas ut i dina kontakters nyhetsflöden. Du kan dock stänga av detta genom att sätta ”Meddela ditt nätverk” / ”Notify your network” till Nej / No och du hittar denna inställning till höger på din profilsida. Glöm inte att sätta denna till Ja / Yes igen när du är klar eftersom det är bra att dina kontakter får se dina uppdateringar.

I nästa mail berättar jag hur du kan få reda på intressant information samt går igenom hur du gör vissa inställningar för ditt LinkedIn konto.