4b7ca4d61d18d4ca6018995a1a0bf432fb6f03f6

I detta mail berättar jag hur du kan få reda på intressant information samt går igenom hur du gör vissa inställningar för ditt LinkedIn konto.

Följ det som intresserar dig

Du kan välja att följa olika typer av grupper, influensrika personer, nyheter, företag och skolor m.fl. och då ser du nyheter om dessa i ditt nyhetsflöde. Dels får du intressant information från de du följer och dels kan du Gilla, Kommentera och Dela denna information med andra och på så sätt syns du i deras nyhetsflöden och hamnar top of mind. Sök på lite olika företag och kända personer och klicka på knappen Följ / Follow på deras sida.

E-postadresser

Kontrollera vilka e-postadresser du har kopplade till LinkedIn och välj en primär e-postadress. Jag rekommenderar att du alltid har en privat e-postadress som primär samt att du lägger till även din jobb e-postadress och övriga e-postadresser som folk använder för att kommunicera med dig. Klicka på denna länk för att komma till dessa inställningar (du behöver eventuellt logga in med ditt lösenord).

Hur jag syns då jag är inne på andras profiler

Välj om du vill se vilka som har varit inne på din sida och var samtidigt medveten om att även andra då ser om du har varit inne på deras sida. Jag rekommenderar att synas åt båda håll. Gör detta genom att klicka här (du behöver eventuellt logga in med ditt lösenord) och välj det översta alternativet.

Publik profil

Se till att din profil är publik så att du dyker upp i Google sökningar samt att personer utan LinkedIn kan se din profil. Markera även vad du vill att din publika profil ska visa och min rekommendation är att du visar allt. För att göra detta klickar du här (du behöver eventuellt logga in med ditt lösenord).


Kika gärna på min LinkedIn sida för att se hur jag har gjort.

Innan du börjar med ovan uppdateringar vill jag informera om att varje ändring du gör skickas ut i dina kontakters nyhetsflöden. Du kan dock stänga av detta genom att sätta ”Meddela ditt nätverk” / ”Notify your network” till Nej / No och du hittar denna inställning till höger på din profilsida. Glöm inte att sätta denna till Ja / Yes igen när du är klar eftersom det är bra att dina kontakter får se dina uppdateringar.

I nästa mail går vi igenom vilket löpande uppdateringsarbete jag rekommenderar att du gör.