99c07d86377af04690ab5aa015116e87379dfeac

Nu är du klar med mitt rekommenderade start- och uppdateringsarbete och nedan går vi igenom start- och uppdateringsarbetet för den mer avancerade.

Det här stycket riktar sig till dig som vill skapa sig ett namn på LinkedIn och inte har något emot att dela med sig utav dina erfarenheter och synas i dessa sammanhang. Detta kommer att leda till att du är top of mind då folk efterfrågar dina produkter eller tjänster.

 

Startarbete

Startarbetet på denna nivå handlar om att du tar dig tid och funderar på hur du vill synas på LinkedIn och formulera ett syfte med varför du finns på LinkedIn. Jag vill sälja våra produkter eller tjänster, jag vill hitta nya investeringar, jag söker nytt jobb, jag söker nya anställda m.m.


Uppdateringsarbete

När du är klar med ovan har du några tips nedan på vad du kan göra för löpande uppdateringsarbete.

Kommentera andras inlägg

Förutom att Gilla bör du även Kommentera andras inlägg, dels för att hjälpa den som skrivit inlägget att sprida dess innehåll, men även för att du själv syns i de andras nyhetsflöden (var top of mind).

Skriv egna inlägg eller artiklar

Skriv egna inlägg eller artiklar runt ämnen som kan vara av intresse för dina kontakter eller marknaden i allmänhet. Välj om du ska visa inlägget/artikeln enbart för dina kontakter eller om det ska visas publikt för alla. Tänk på att för många inlägg kan bli för mycket utan håll dig till några färre men desto mer intressanta inlägg. Skriv gärna inlägg runt det syfte du har med att vara med på LinkedIn.

Dela andras inlägg

Dela saker från varandras och dit företags LinkedIn sida, Facebook kanal samt hemsida. Här rekommenderar jag alltid att man skriver en kort kommenterar eller lägger till sin egna personliga åsikt för att på så sätt göra delningen mer personlig.

Dela artiklar, bloggar m.m.

Dela intressanta artiklar från tidningar, bloggar och externa hemsidor och kommentera gärna dessa genom att lägga till din egna personliga åsikt.


Kika gärna på min LinkedIn sida för att se hur jag har gjort.

Innan du börjar med ovan uppdateringar vill jag informera om att varje ändring du gör skickas ut i dina kontakters nyhetsflöden. Du kan dock stänga av detta genom att sätta ”Meddela ditt nätverk” / ”Notify your network” till Nej / No och du hittar denna inställning till höger på din profilsida. Glöm inte att sätta denna till Ja / Yes igen när du är klar eftersom det är bra att dina kontakter får se dina uppdateringar. 

I nästa mail går vi igenom hur du kan och bör använda LinkedIn och ditt nätverk i ditt arbete.