3483a0741d803f88cd15f188a2f1a14c19b8d3ae

Bra att du fortfarande hänger på! Det är främst två aspekter att ta hänsyn till när du ska ta ut dina pensioner – skatt och återbetalningsskydd. Idag går vi igenom skatten, imorgon skydd på ditt sparande.

Skatt – du kan anpassa dina uttag

Precis som med lön betalar du skatt på din pension. I Skatteverkets beräkningssnurra kan du se hur mycket som blir över efter skatt.

Du kan anpassa dina pensionsuttag så att du hamnar under eller över olika gränser för högre skatt, så kallade skiktgränser. I din "Pensionsprognos" på minpension.se ser du hur mycket du kommer få i pensionsutbetalning och på så vis se om du ligger i närheten av gränserna. Du är såklart välkommen att ringa oss på 0771-533 533 om du har funderingar om dina pengar hos SPP.

Att göra till imorgon
Har du återbetalningsskydd på dina pensionspengar? Det kan vara bra, men innebär en lite lägre pension för dig. Kolla upp om du har skydd i din premiepension, i din tjänstepension och i eventuella privata pensionsförsäkringar. Ring till dina pensionsbolag eller logga in på respektive bolags hemsida om du känner dig osäker.

Hälsningar,
SPP kundcenter