3483a0741d803f88cd15f188a2f1a14c19b8d3ae

Igår gick vi igenom skattens så kallade skiktgränser. Den andra aspekten att ta hänsyn till när du ska ta ut din pension är vilka skydd du vill ha på din pension för dina anhöriga. Främst vill vi att du ställer dig frågan om du har en familj som behöver extra ekonomiskt stöd om du skulle gå bort?

Två typer av skydd

Genom att du arbetar har du sparat ihop ett pensionskapital. Om du väljer att ha ett återbetalningsskydd kommer din familj att få det samlade värdet av din pension när du dör. Om du gör det valet, får du själv lite lägre pension.

Dessutom finns det möjlighet att teckna extra ekonomiskt skydd. Ett vanligt behov till extra skydd är för dig som har ett bostadslån. Om du går bort skulle din partner ärva din del av skulden på lånet, vilket i värsta fall kan leda till att familjen är tvungen att lämna familjehemmet. Det här skyddet heter hos SPP efterlevandepension men andra varianter är TGL och familjeskydd. Om du vill veta vad som passar just ditt behov ber vi dig att ringa vårt kundcenter på 0771-533 533.

SPPs tips – är det dags att tänka lite på dig själv?
Ska man ha skydd eller inte? Har du familj och tycker det är viktigt att de ska få dina pengar om du går bort, välj då skydd. Om du är ensamstående eller har familj som klarar sig bra utan dina pengar om du skulle gå bort före dem kan du välja bort skydden eftersom de gör att du själv får mindre i pension.

Att göra till imorgon
Ta reda på hur dina pensioner är placerade idag så ska vi imorgon se om du har anpassat ditt sparande efter dina mål.

Hälsningar,
SPP kundcenter