3a1122d87243ffbb79f1eaa5fc38d7a09bc75986

I senaste lektionen uppmuntrade jag dig att stänga av notiser och ta bort andra distraktioner. Idag tänkte jag att vi skulle fördjupa oss lite i det.  Just distraktioner är en vanlig anledning till att vi prokrastinerar - vi blir avbrutna i vårt arbete. Många gånger är det inte arbetsbördan i sig som ställer till svårigheter för oss när vi jobbar, utan snarare det faktum att vi inte känner att vi har koll på läget. Att återkommande bli avbruten i arbetet blir ännu ett stressmoment i vardagen.

Undersökningar visar att en anställd inom tjänstesektorn klarar av att arbeta på en uppgift i högst elva minuter innan hen blir störd av något annat. En del distraktioner handlar om sådant vi inte riktigt kan kontrollera, till exempel att vi sitter i ett öppet kontorslandskap eller behöver kommunicera mycket med våra kollegor. Andra distraktioner är lättare att påverka. Under en vanlig arbetsdag kollar vi exempelvis mejlkorgen i genomsnitt 50 gånger, vilket tar mycket tid i anspråk från andra mer angelägna uppgifter.

Gör: identifiera dina fokusfiender
Genom att identifiera vad som återkommande gör att du tappar uppmärksamheten när du jobbar kan du minska risken att fastna i aktiviteter som konkurrerar om tiden med det du behöver slutföra.  

Vilken är din största fokusfiende? Kanske är det Facebook, pratglada kollegor, kattvideos på Youtube eller en telefon som plingar till av sms och notifikationer av olika slag?

Ta några minuter och skriv ner en lista över dina fokusfiender.