94e1a9500cbad97f17c156980a946fa5b8666f1c

Lika bra att erkänna direkt: e-post är kanske inte det sexigaste man kan tänka sig. Vi vet hur lockande det är att jaga likes på Facebook, följare på Twitter och att stirra sig blind på sina pageviews i Google Analytics. Lita på oss. Vi var en gång i tiden likadana.

Men sen började vi titta på statistiken. Så som:

• E-post konverterar överlägset bäst när man jämför med exempelvis Facebook-inlägg, Google Adwords och Tweets (varför någon skulle tro på tweets vet vi inte)

• Kunder som kommer in via e-post har ett högre livstidsvärde än de som kommer in via sociala medier. Dock lägre än de som hittar din sajt via sökmotorer (ej annonser alltså).

• Till skillnad från Facebook och Twitter så är e-post din kanal som du äger till 100 procent, snarare än en kanal du bara lånar.

Den här kursen är till för dig som tror på potentialen hos e-post som marknadsföringskanal. Notera att du bör ha något att marknadsföra via e-post, annars är våra tips rätt värdelösa. Kursen är med andra ord tänkt att omsättas i handling. Vi börjar direkt!

Gör: Fundera på vad du vill marknadsföra. Det behöver inte vara något fancy-smancy utan “min blogg” räcker gott och väl som svar. Arbetar du professionellt med marknadsföring får du gärna ha en specifik kund eller produkt i åtanke under våra tre veckor.

Referenser & vidareläsning
Några snabb-fakta om sociala medier via Kissmetrics

Research rapport från Mailchimp