E5f9892c738491e0c53af0ea675f71b05f94319b

Det finns två sätt att få besökare till din hemsida. Antingen betalar du eller jobbar du med s.k. organiska resultat.

Betala för att få besökare

Principen för att få besökare genom att betala kallas för ”pay-per-click”. Det betyder att du får betala en viss förutbestämd summa för varje besökare som via Google klickar sig in på din hemsida. Gå in på Google Adwords, där kan du läsa hur det går till.


Få besökarna ”gratis”

Jag jobbar själv mycket med det som kallas organiska resultat. Det går ut på att skapa sådant innehåll på min webbsida så att Google’s sökmotorer hittar den och därmed ser till att den kommer långt upp när någon söker information på Google.

Gör så här:


  • Ge relevant och aktuellt innehåll på din hemsida

  • Lär dig grunderna om sökmotorer och sökord fungerar

  • Använd många bilder


Här kommer ett bevis på att detta fungerar. Jag har skrivit två böcker som heter ”Gratis marknadsföring del 1 och 2” som jag säljer från min hemsida. Pröva med att skriva in sökorden ”Gratis marknadsföring del 1 och 2” på Google. Du kommer att få ca 400 000 träffar och samtliga 10 träffar på Google’s första sida handlar om mina böcker. Inte dåligt! Du kan göra samma sak så att besökarna kommer till din hemsida.

Google berättar precis hur du bör göra. Det mesta står i Google's grundhandbok om sökoptimering. Det är en av de bästa handledningar som finns inom ämnet – och dessutom är den gratis.

Uppgift:

Ägna dig åt ”brainstorming”. Vilken typ av intressant information skulle du kunna ge på din hemsida som dina besökare kan vara intresserad av. Jag menar alltså inte ren reklam för dina produkter utan saklig och helst underhållande information.