0d1c5a01658ef04574309a337d58d288bccf4646

De flesta familjer upplever att de har konflikter under semestern. Du kanske inte så ofta får höra om det, men då kan det vara skönt att veta att det är så. 

Semestern gör inte att alla vardagliga problem försvinner. Kanske tar de en kortare paus, men ganska snart dyker de upp igen. Syskon bråkar med varandra. Föräldrar bråkar med varandra. Barn bråkar med föräldrar och föräldrar bråkar med barn. Det sker både hemma och på semestrar. Kanske är det värt att komma ihåg avsnittet om förväntningar även när konflikter uppstår. För om man tror att semestern ska vara en idyllisk period av sämja är risken stor att man blir besviken. Men om man skruvar ner förväntningarna till en mer realistisk nivå så gör det kanske inte något att det blir lite bråk.

En del familjer märker att de bråkar mest i början av en semester. De är ovana att spendera så mycket tid så tätt inpå varandra och den friktion som uppstår måste man få lite tid att vänja sig vid. Men när man väl fått göra det och tagit sig igenom lite inledande tjafs och gnabb funkar allt bättre.

Övning  • Hur brukar det vara i din familj?

  • Vad tycker du om familjer som bråkar på sin semester? 

  • Vågar du berätta för andra att ni bråkar i er familj – till och med när ni är på semester?