0580d976c9663d24d53ebe1083ef6f31dbf28fbe

Idag fokuserar Google mycket på utvecklingen inom mobilt sök, vilket märks inte minst på att de numer skapar uppdateringar för mobilt sök som därefter implementerats för desktop. Vad som är ledande har alltså skiftat. Av all global söktrafik är drygt 30% via mobil idag, vilket beräknas öka drastiskt närmsta tiden.

En webbplats som kan svara upp mot mobila sökningar och ge besökare en bra upplevelse är därför A och O. Med utgångspunkt i att Google alltid vill erbjuda sina besökare det bästa möjliga sökresultatet arbetar de för tillfället på en modell där webbplatser som är ”mobilvänliga” ska premieras i sökresultaten. Det innebär att dessa webbplatser får en bättre utgångspunkt oavsett om sökresultatet är det mobila eller det traditionella.

Det är också klokt att skapa en separat SEM-strategi för företagets mobila närvaro. Detta grundar sig i att ett fåtal träffar från sökresultatet ryms i mobilen och det kan vara smart att sätta målen för rankingen i det mobila söket högre än i det vanliga söket för extra viktiga sökord. En riktigt hög placering i sökresultatet har ofta större betydelse i mobilt sök än i traditionellt sök.

Tips! Det mobila sökresultatet prioriteras annorlunda och sådant som kartor, telefonnummer, öppettider och adress är typiska mobilsökningar. Se därför till att denna information finns tillgänglig för sökmotorerna att indexera.