0580d976c9663d24d53ebe1083ef6f31dbf28fbe

För att en webbsida ska ha möjlighet till synlighet i sökresultaten behöver texterna för sidan optimeras baserat på valda sökord. Detta innefattar både innehåll synligt för besökare (rubrik, underrubrik och brödtext) liksom det som inte syns i innehållet utan i koden och sökresultatet (URL, title tag och meta description).

Om du Googlar efter en sida som finns på din webbplats dyker sidans title tag upp som den blå rubriken i sökresultatet och texten under detta är sidans meta description. Dessa texter är er chans att kort och koncist motivera potentiella besökare att besöka just denna sida. Hur och var du har möjlighet att påverka dessa texter beror på vilket CMS eller webbkonstruktion ni har, ta reda på detta med hjälp av någon med teknisk kunnighet om er webb.

Följande parametrar bör optimeras baserat på sökord för att lyfta en landningssida i sökresultatet:
- URL: Om sidans URL är anpassningsbar är det viktigt att få in det primära sökordet här.
- Meta titles: Se till att få med sökordet i meta title och använd totalt högst 55-60 tecken.
- Meta description: Få med sökordet så tidigt som möjligt i en beskrivande text och använd högst 150 tecken.
- Sidans rubrik: Få med sökordet så tidigt som möjligt i rubriken.
- Sidans textinnehåll: Få med sökordet så tidigt som möjligt och så många gånger som möjligt utan att det känns onaturligt i textinnehållet.
- Bilder: Få med sökordet för bilden i bildnamnet och bildens alt-text.
- Ingående länkar: Länkar du till din landningssida från en annan sida försök få med sökordet i länktexten (undvik länktexter som “läs mer” eller “klicka här”).