0580d976c9663d24d53ebe1083ef6f31dbf28fbe

Google, liksom övriga sökmotorer, ogillar duplicerat innehåll vilket betyder att du i största möjliga mån bör undvika att ha samma innehåll på fler än en webbsida. Detta är viktigt att komma ihåg då man t ex äger två domäner varav den ena har “ä” i URL:en och den andra har “a” eller om man använder både .se och .com för samma domän. Men det kan också vara så att ni har två sidor på samma domän med ett alltför likt innehåll.

För att Google inte ska upptäcka att samma innehåll finns på flera sidor och därmed plocka bort en utav dessa ur sin indexering behöver ni ta bort duplicerat innehåll -alternativt lägga in en redirect som hänvisar besökare och Google till rätt sida på temat. På detta sätt indexeras alltid korrekt domän i sökmotorerna och länkarna till webbplatsen sprids inte mellan olika domäner utan ger styrka och värde åt den prioriterade sidan.

Övning: Gå igenom ert innehåll och säkerställ att ni inte har flera sidor med likvärdigt innehåll. Om du hittar likadana sidor, bestäm vilken ni vill behålla och ta bort den andra. Alternativt, ersätt innehållet med något som särskiljer den från er primära sida.

Tips! Genom att skriva in site:erwebbplatsnamn.se i Googles sökfönster får du upp alla sidor på er webbplats som Google indexerat vilket gör det lättare för er att gå igenom allt innehåll.